5.1.2014

57. Tutoriaali: vesimarmorointi

Mietin, että olisiko joku tutoriaali kiva...? Päätin sellaisen nyt sitten tehdä niille, jotka eivät ole koskaan nähneetkään tai kuulleetkaan tästä tavasta koristella kynnet. Ja olihan tän tuton teko aika kivaakin, kun en ole ennen tehnyt tällaista.;)
 
 
1. Lakkaa kynsi valitsemallasi pohjavärillä. (Esim. tummat kynsilakat saattavat muuttua marmoroinnissa vaaleammiksi, mitä ne oikeasti ovat, joten suosittelen vaaleaa pohjaväriä.) Tämän kerroksen ei tarvitse olla paksu; ohut kerros riittää hyvin. Anna lakan kuivua kunnolla.
Teippaa sormi kynnen ympäriltä suojataksesi sitä ylimääräiseltä kynsilakalta. (Teippaus kannattaa, muuten tulee kovasti puhdistettavaa!)
 
 

 2. Täytä sopivan kokoinen kuppi tai purkki huoneenlämpöisellä vedellä. Itse käytin jotain vanhaa vanukaspurkkia.
Tiputa pisara lakkaa veteen, se alkaa levitä vedenpinnalle. Tiputa toista väriä edellisen pisaran keskelle. Jatka pisaroiden tiputtelemista, kunnes vedessä on tarpeeksi lakkaa kuvioiden muodostamiseen. Toimi reippaasti, sillä lakka kuivuu hyvin nopeasti pinnalle, etkä voi sen jälkeen enää tehdä kuvioita!
On tärkeää, että vesi ei ole liian kylmää tai kuumaa, sillä muuten pisarat tippuvat pohjaan. Jos tiputat liian korkealta ne voivat myös vajota pohjaan.


 3. Vetele pintaan cocktail- tai hammastikulla viivoja muodostaen kuvioita pintaan. Lakka voi olla jo kuivunut ihan reunalta, joten aloita vähän keskemmältä, ettei lakka tartu mukaan.


 4. Kohdista kynsi siihen kuvioon, jonka haluat kynnelle ja laske sormi varovaisesti veden alle.


 
 
 5. Pidä koko kynttä veden alla ja poista samalla ylimääräinen lakka pois veden pinnalta pumpulipuikolla tai puutikulla. Lakka tarttuu kyllä mukaan tai jos ei, puhalla vähän veden pintaan, niin se kuivuu nopeasti.


 6. Nosta kynsi vedestä. Jos kynnelle on jäänyt vettä, voit varovaisesti puhaltaa sen pois.


 7. Leikkaa teippi auki...


 8. ...ja vedä se pois. Varmista, että teippi ei osu märkään kynteen; se saattaa pilata kuvion.


 9. Puhdista sormi ja kynnen ympärys kynsilakanpoistoaineeseen kostutetulla pumpulipuikolla.


10. Viimeistele päällyslakalla.
 
 
Toivottavasti oli apua! Saa kysyä jos ei tajunnut.;)
 
 
 
Tässä vielä viimeinen kuva meidän kuusesta. Se puretaan tänään.

4 kommenttia:

  1. Hyvä tutoriaali :)
    Eih onpas hauska koriste teidän kuusessa! :D

    VastaaPoista
  2. Vautsi! Tosi hienosti onnistu! Mäki oon joskus koittanut tota, mutta tein vähän erilalla eikä onnistunut yhtään, mutta nyt voisin vaikkapa uudestaan kokeilla joskus kun ohjeet olivat niin laadukkaat! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, hienoa jos on laadukkaat ohjeet!:)
      Kannattaa aina kokeilla.;)

      Poista

Kommentteja vaan tulemaan!!:) Myös anonyymit ovat tervetulleita!